Boomer hond

Hond Nienke plas welk ras?

Een Boomer hond aanschaffen zonder de nodige informatie is niet aan te raden. Aangezien het dikwijls verkeerd kan gaan, bij diegene welke Boomers aanbieden moet je heel goed oppassen met de aanschaf kies voor een juist adres.

 

Koop een vriendelijk huisdier steeds in vertrouwen en laat je niet verleiden om een Boomer te kopen op een tweedehandssite. Honden zijn levende wezens en verdienen het niet om tussen een oude fiets of kleerkast te koop worden aangeboden.

 

Zoek een erkende fokker met de Boomer hond die voldoet aan eisen van een gezonde trouwe viervoeter. Een andere mogelijkheid is een hondenasiel waar ze soms een volwassen gezond type kunnen aanbieden ter adoptie. Tot slot is er soms een maatje te koop bij een particulier in Nederland. Let op met advertenties waar ze gratis lieve huisgenootjes aanbieden. Dat klopt meestal niet en dit zijn waarschijnlijk oplichters die je in de maling willen nemen. Weel op je hoede tijdens de zoektocht naar een Boomer hond.

 

Neem contact met jouw fokker en vraag of je de reu en het teefje mag zien. De Boomer hond moet op en nette plaats in huis verblijven. Niet in de garage of buitenstal. Er moet voldoende speelgoed in de buurt zijn en het mag er zeker niet onfris ruiken. De ouderdieren van jouw Boomer hond moeten in goede gezondheid verkeren. De Boomer pups moeten er speels en verzorgd uitzien, ook beide ouders moeten verzorgde indruk nalaten.

 

Een kleine hobbyfokker van dit hondje heeft niet meer dan 2 rassen en weet alles van het ras. Dikwijls zijn er maar één of twee nestjes aanwezig. Een goede Boomer hond fokker wil eerst kennis maken met jou of het gezin en kijken of de pup wel past binnen het gezin. De Boomer hond mag op leeftijd van 8 weken de mama verlaten mits alles goed gaat.

Wat is een Boomer hond

De vele Boomer honden zijn een bekende verschijning in het Nederlands huishouden. Dit hondje is geen onderdeel van het erkend hondenras, maar op z’n best een kruising van twee rassen. Waar komen deze honden eigenlijk vandaan? En zijn Boomer honden gemakkelijk in de opvoeding? hier geven we je veel informatie van de vrolijke, sociale Boomer honden.

 

Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw is deze huisvriend ongekend populair. Tussen 1980 en 1982 was er namelijk een veel gekeken TV serie met een vrolijk bastaardhondje genaamd “Boomer” in de hoofdrol. Zoals vaak met dieren op TV, wilden veel kijkers zulke honden in huis. Maar omdat dit hondje niet van een specifiek ras was, begon men te fokken naar het type hond dat in de serie voorkwam. De gemixte honden zijn dus geen erkend hondenras, maar een kruising. 

 

Meestal worden hiervoor twee sociale hondjes, opgewekte en erkende hondenrassen gekozen. Doorgaans wordt voor de kruising een klein tot middelhoog hondenras gekozen. De meest populaire selectie is de Shih-Tzu en de Maltezer of Lhasa Apso twee vriendelijke, sociale honden die uitstekend als gezinshond functioneren.

Verzorging van een Boomer hond

Mits rustig opgebouwd, hebben Boomer hondjes vaak geen probleem met een lekkere borstelbeurt. De aandacht hierbij vinden ze vaak prachtig.

 

Doorgaans verharen de hondjes maar weinig, dat ze makkelijk in onderhoud maakt. Om deze reden zijn sommige kruisingen ook geschikt voor mensen met een allergie denk hierbij niet dat u nooit last kunt krijgen van een reactie als u allergisch blijkt te zijn! immers anti allergene honden bestaan niet.

 

De oren en ogen van mengeling hondjes dienen geregeld met afgekoeld lauw water schoongemaakt te worden, om irritatie en infecties buiten de deur te houden. Ook de tanden van boomer hondjes dient regelmatig gecontroleerd te worden op tandsteen en ontstoken tandvlees. Omdat kruisingen vaak sterker zijn dan rashonden, hebben Boomer hondjes gemiddeld minder kans op gezondheidsproblemen. Echter, welke problemen eventueel op de loer liggen hangt sterk af van de gecombineerde rassen.

 

Hierdoor is het belangrijk via fokker zoveel mogelijk informatie van de ouderdieren op te doen, zodat men kan waken voor eventuele aanleg en belangrijke signalen bij betreffende hondjes.

 

Omdat deze kruisingen niet als ras beschermd worden, zijn ondanks de stralende robuustheid veel ongezonde hondjes in omloop niet alles is qua gezondheid te reguleren bij boomer hondjes echter een goed adres is onmisbaar. Waak bij de oriëntatie rond aanschaf dus altijd voor broodfokkers of plezierfokkers met onvoldoende kennis en ervaring. 

 

Over het algemeen zal het baasje bij de opvoeding niet veel uitdagingen tegenkomen. Ben je consequent, duidelijk en vriendelijk tegen dit hondje, dan heb je gemakkelijk een perfecte gezinshond. Deze hond vindt het namelijk belangrijk onderdeel uit te maken van het huishouden en past zich daardoor zeer gemakkelijk aan. Houd hierdoor altijd de zorg voor deze hond in de gaten. Ze geven niet snel aan dat ze iets nodig hebben. Door zijn bouw zijn de kleinere kruisingen vaak niet geschikt voor urenlange wandelingen. Wel vinden ze het heerlijk om op pad te gaan en bezig te zijn met het baasje.

 

Deze pientere langharige hondjes doen het doorgaans prima met gehoorzaamheidstraining en sporten zoals behendigheid. Apporteerspellen zijn favoriet, maar sommige Boomers vinden het ook heerlijk om te speuren.

Voor veel mensen maakt het helemaal niets uit wat voor huisgenoot ze in huis halen. Ze zoeken een kameraadje en dat mag best een mengeling zijn. Daar is ook helemaal niets mis mee. Toch willen we je wijzen op een aantal zaken waar je op moet letten als je een gemengd vriendje aanschaft. Je wilt ten slotte wel een gezonde huisgenoot kopen bij een diervriendelijk adres. mixen tussen o.a. diverse soorten, klein, groot, middel tussenslag en mini zijn populair en worden vaak ‘gemixed’ genoemd. Deze vrienden zijn dus over het algemeen menging tussen zuivere ouders. Er zijn mensen die zich hierin gespecialiseerd hebben. Let er goed op dat kleintjes goed gesocialiseerd zijn. Het is een goed teken als de nakomelingen in een huiselijke omgeving opgroeien en veel mensen en ook kinderen om zich heen hebben.

Een kleintje mag volgens de Nederlandse wet pas met 7 weken het nest verlaten. Eerder is dus verboden!

Let er goed op dat de moeder en de kleine rakkers goed gehuisvest en verzorgd worden.

Er is een lucratieve handel in huisvriendjes kijk dus uit waar je de aanschaf doet.