Shih tzu pups

tri color shih tzu pups

De Shih Tzu is statig en vrolijk. De Shih Tzu pups hebben vaak veel persoonlijke aandacht nodig. Aangezien hij menselijk gezelschap nodig heeft, kan hij gemakkelijk verwend raken echter een goede opvoeding spreekt voor zich.Shih Tzu pups zijn in veel landen ingedeeld in de categorie dwerghonden, met een hoogte van 20-30 cm en een gewicht van 5 tot 10 kg.

 

Net als de meeste dwerghonden, bekomen Shih Tzu pups snel volgroeid. Na 10 maanden hebben ze al de maat van een volwassen hond.

 

De Shih Tzu pups zijn vaak iets langer dan hij hoog is, met een stevig lijf en flinke kop. De snuit is nogal kort en heeft een vooruitstekende onderkaak. De kop van shih tzu pups zijn rond en de ogen staan nogal prominent. De staart wordt vrolijk opgekruld over de rug gedragen. De pas is lang en snel voor zo'n klein hondje.

Shih Tzu puppies

Eigenlijk behoren Shih Tzu's pups bedekt met weelderig, lang, steil haar. Deze dubbellaagse vacht van gezelschapshonden heeft een aanzienlijke hoeveel onderhoud nodig, vooral als de vacht van dit kleine hondje zo lang wordt gehouden dat het over de grond sleept. Iedere vachtkleur is toegestaan,de voorkeur wordt gegeven aan een donkere kleur rond de ogen en neus. Shih Tzu's pups betamen over het algemeen vrij sterke hondjes en ze worden vaak 14 tot 15 jaar oud.

 

Persoonlijkheid:Shih Tzu's  pups  lijken beroemd om hun parmantige en vrolijke temperament. Ze ogen levendig en vriendelijk. Shih Tzu's kunnen vaak goed overweg met mensen van alle leeftijden en met andere honden en huisdieren. Af en toe kom je eens een vinnige Shih Tzu's tegen, maar de meeste zijn erg lief.


Hier ziet u shih Tzu puppies in de woonkamer gesocialiseerd

Ze zijn graag bij mensen in de buurt, of ze nu op schoot zitten of een wandeling met hun baasje maken.Verzorging:

ShihTzu is heel gemakkelijk te houden, maar kunnen snel zwaarlijvig worden als ze te veel tussendoortjes krijgen. Ze hoeven, en willen, niet iedere dag een tocht van 1,5 kilometer, maar ze houden wel van kortere wandelingen en moeten in conditie worden gehouden. Shih Tzu's presteren vrij goed in gehoorzaamheids- en behendigheid competities. Let bij Shih tzu's op met lichaamsbeweging in warm en vochtig weer.

 

 

Zeg Shih tzu's en u zegt haar, veel haar. De meeste eigenaren kiezen ervoor het lichaamshaar gedurende het hele jaar kort te trimmen. Dat ziet er best leuk uit en is gemakkelijk te verzorgen. Als je de lange, licht golvende vacht wilt behouden, dan moet je rekenen op een aanzienlijke verzorgingstijd. Deze honden hebben wekelijks een oliebad nodig. Dit helpt om het vilten van de vacht te verminderen. En het haar moet dagelijks geborsteld worden om te voorkomen dat er takjes en andere voorwerpen in verstrikt raken. Honden met de juiste vachtstructuur hebben lang niet zoveel last van vilten als honden met een zachte vacht.

Shih tzu pups hondje uit Tibet

De Shih Tzu puppies houden van persoonlijke aandacht

De Shih Tzu's hebben vaak dagelijks veel persoonlijke aandacht nodig. Ze vinden het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn en kunnen gemakkelijk verwend raken. Ze houden ervan getraind te worden en trucjes te leren, omdat ze dan in het middelpunt van de belangstelling staan. Het is verstandig om Shih Tzu's vroeg aan kinderen te laten wennen, maar ze houden van mensen van alle leeftijden. Reken er maar niet op dat je Shih Tzu het huis zal bewaken; het is waarschijnlijker dat hij de inbreker enthousiast zal begroeten.

 

Geschiedenis:

Dit besproken hondje komt oorspronkelijk uit Tibet, waarschijnlijk rond de zevende eeuw, en was daar mogelijk gewoon de kleinste Lhasa Apso. De hondjes werden cadeau gedaan aan Chinese Keizers, en het ras heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot de hond zoals we die tegenwoordig kennen. Liefhebbers speculeren over kruisingen met Pekinezen om de snoet in te korten en ook om de kleinere Lhasa-honden te selecteren. De naam Shi h Tzu betekent 'leeuw hond' in het Chinees. Dit maakt de afkomst nog verwarrender, want met 'leeuwhondje' wordt meestal een Pekinees bedoeld.

 

Het Chinese koningshuis hield en fokte de Shihtzu puppies. Toen de Britten arriveerden, namen zij het ras mee naar Groot-Brittannië en vervolgens naar de Verenigde Staten. De Communistische machtsovername in China roeide het grootste deel van het inheemse geslacht uit.

 

 

Iedereen is het erover eens dat deze charmante hondjes bedoeld waren als gezelschapshondjes. Hun belangrijkste functie is vanaf het begin af aan geweest om geweldig gezelschap te zijn ze passen dan ook in vrijwel elk huishouden.