de Boomer

Over de Boomer

bruine-boomer-kruising-shihtzu

Een boomer op zich is geen rashond hier berust een groot misverstand,het betreft een mengelsmoes tussen twee verschillende rashonden.

 

Dit kan bijvoorbeeld een mix zijn uit Malthezer X Shih-Tzu of Lhasa Apso X Malthezer zijn. Veel boomer combinaties zijn mogelijk,maar alle kruisingen tussen een Malthezer en bont gekleurde Shi-Tzu, Lhasa Apso hondjes worden Boomer-hondjes genoemd.

 

De gemiddelde schofthoogte van de boomer ligt tussen de 25 en 35 cm,hij hoort dan ook tot de kleine en middelgrote klasse gezelschapshondjes.

In delen van Duitsland wordt de Boomer een Bolonka Zwetna genoemd.

 

Het karakter van Boomer

 

De boomer is een echte gezelschapshond,hij zit niet graag alleen maar verkeerd graag in een leefruimte waar mensen zijn.Dit vriendelijke huisgenootje wordt ook wel eens pantoffel of dweil genoemd vanwege de aanwezigheid van lange haren en volle vacht.De boomer is een aanhankelijke,vriendelijke en levendige hond die niet angstig aangelegd is. Rennen, stoeien, spelen en wandelen doet hij erg graag, maar hij vind het ook wel eens fijn om van de rust te genieten.De boomer is eigenlijk geschikt voor iedereen,hij kan op een flat maar ook in een huis met tuin gehouden worden.Hij is en erg vriendelijk en vrolijk tegenover kinderen.De boomer is dus een hele fijne gezinshond.

Boomer

bruin boomer hondje kruising shih tzu met lhasa

vachtverzorging van een Boomer hond

 

Een boomer is een langharige hond met een dikke vacht,hij heeft dus met regelmaat een goede  vachtverzorging nodig. Om verklitten of vervilting te voorkomen is het zeker niet onverstandig de hond één keer per week goed te borstelen.Naast klitten worden ook stof en vuil uit de vacht verwijderd, hierdoor zal de vacht minder ruiken en zal de huid minder snel geïrriteerd raken. 

Door dagelijkse verzorging versterkt u de band tussen u en uw hond.De meeste honden zijn geen voorstander om elke dag geborsteld te worden, zeker als er klitten of vervilting aanwezig is,voorkom deze zaken en weest dus consequent met de boomer in het onderhoud.

 

Simpel gezegd,een goede vachtverzorging daar worden u en uw hond gewoon blij van.

Een groot voordeel van de boomer is dat hij zo goed als geen haren verliest,en niet ruit. Dat maakt de boomer een hond die geschikt is om lekker in de woonkamer te hebben.

Boomers