Boomer Hond

Boomer hondje

tri-color-boomer-hondje
Boomer hondjes kopen

Shih Tzu en Maltezer combinatie

Boomer hondjes behoren eveneens als de Lhasa Apso tot de groep van kleine en middelgrote gezelschapshonden. Deze hondjes komen van oorsprong uit het Oosten van Tibet en uit het centrale middellandse zeegebied.

 

De Maltezer hond daartegen heeft andere uiterlijke kenmerken, welke een perfecte Boomer combinatie kan vormen met een mix tussen beide hondjes.

 

Er dient wel degelijk rekenschap gehouden te worden met karakter eigenschappen van de boomer kruising en gezondheid van beide boomer ouders om eventueel risico van erfelijke gebreken te beperken.

Shih tzu x Lhasa Apso Shih Apso

boomer hond bruine kruising shih tzu

Boomer geschiedenis van de hond

Over het ontstaan van de Boomer hond is niet zo veel bekend .Hier vindt u informatie, het verhaal gaat rond dat een bekende tv serie in de jaren 80 het eerste Boomer hondje heeft geïntroduceerd.

 

De hoofdrol werd gespeeld door een nette Boomer, hij was altijd onderweg en hielp daarbij mensen. Zo hielp dit Boomer hondje ook een doof meisje. Later in de afleveringen kon deze Boomer gewoon praten tegen mensen, zo kon de kijker dus zien wat het hondje dacht en voelde.

 

Mede door een hitversie op tv was en is er nog steeds enorme vraag naar Boomer honden, echter dit soort heeft niet echt een standaard uiterlijk. hondjes buiten dat het gaat om twee kleine soorten langharige honden die bij elkaar gevoegd worden. Een schitterende hond behoort tot de categorie gezelschapshonden. Het hondje komt voort  uit een kruising van twee kleine honden van verschillende rassen zoals, shih tzu x maltezer of een kruising maltezer x lhasa apso.

Boomer hondje kopen
Boomer hond

De Shih Tzu en de Lhasa Apso hond vertonen best veel overeenkomsten met elkaar qua uiterlijke kenmerken.

 

Tot ongeveer de eerste helft van 1900 behoord deze hond zelfs tot dezelfde groep gezelschapshonden.

 

Echter er zijn toch echt wel verschillen tussen beide rassen.

Zo heeft de Shih Tzu een aanzienlijk plattere neus en kortere maar bredere schedel dan de Lhasa Apso

die meer neus heeft en een kleinere ogen,ook is de Lhasa Apso vaak groter dan de Shih Tzu maar is hij fijner gebouwd.

Beide rassen hebben een lange vacht en komen in meerdere kleuren.

De Boomer hond is vriendelijk en goedgemutste huisvriend door zijn vrolijke karakter bijzonder populair onder de bevolking in Nederland. De Boomer is geen erkend hondenras dus een kruising van diverse viervoeters. Doorgaans worden er kleine tot middelgrote vrolijke honden geselecteerd voor een fokprogramma om Boomer kruising te verkrijgen. Denk onder meer aan de Malteze en de Shi-Tzu en lhasa apso. Omdat iedere mengeling op een unieke manier gekruist wordt tref je dus geen enkel exemplaar die hetzelfde is qua uiterlijk. 

 


Shih tzu x Lhasa Apso Shih Apso

Boomer hond kopen

Het karakter van de Shih Tzu is vaak wat vrijer, ze zijn minder wantrouwend naar vreemden en knuffelen eerder met onbekenden. Lhasa Apso´s zijn wat gereserveerd en hebben een arrogantie over zich heen, ze laten niet met zich sollen en zijn wat waakser.

Opmerkelijk is te noemen dat een geweldige pup van deze twee rassen zeker een erg leuke combinatie zal zijn. Het zal een uitmuntende pup worden die weinig verrassingen zal opleveren in het uiterlijk. Natuurlijk is het karakter van een leuk mixje nooit volledig te voorspellen maar van een mengelmoes van intelligentie met statigheid en een hoog knuffelgehalte kun je op aan.

Er mag gesteld worden dat er voor beide rassen dus een keuze is voor de liefhebber,voor de Lhasa Apso zoals gesteld volgens de raskenmerken van deze trouwe Tibetaan.Als ook voor de kleine Tzu met ietwat ander karakter en uiterlijke kenmerken die passen bij het broertje die we hiervoor besproken hebben.De mooie combinatie van beide hondjes geven dus als eindresultaat een leuke pup met een weelderige haardos en een vrolijk karakter waar je veel plezier mee zult beleven.

Boomer hond kopen


boomer mixen en kruisingen

Wij hebben kruising boomer hondjes van maltezer x lhasa apso. Deze staan beide bekend om hun vriendelijkheid en hebben een goed karakter.

 

Dit type dier is een ideale aanwinst voor het gezin, hij kan zowel met kinderen als ook met andere dieren overweg.

 

De vacht vraagt wel om aandacht, vanwege de lange haren moeten deze wekelijks geborsteld en gekamd worden om vervilting en klitvorming te voorkomen.

karakter van deze kleine vriend

Verliefd worden is onoverkomelijk bij deze pluizige schatjes, zulke kleintjes trekken onmiddellijk positieve aandacht.

 

Als je een reutje of teefje zoekt kun je wel beter eerst informeren welke types bij elkaar gezet zijn als ouders van de nakomeling, zo kun je karakter eigenschappen bepalen die wenselijk zijn voor jou van de gekozen Boomer hond.

 

Immers een hondje krijgt via zijn genen het karakter grotendeels mee van zijn vader en moeder.

gemengde types en soorten

Ze komen in alle soorten en kleuren, de kleine Boomers variëren enorm in kleur opstelling waarvan eigenlijk alle kleuren geoorloofd, van wit tot bont gekleurd is toegestaan bij de honden. Het is eigenlijk meer een keuze van jezelf, welke kleur vind ik mooi bij boomers puppies. De kleine is als een toverbal qua kleuren, de  mogelijkheid bestaat dat hij donkerbruin is bij aanschaf, maar als ze de leeftijd van een jaar hebben bereikt is het niet ondenkbaar dat de donkere kleur is veranderd naar een geheel lichte kleur of anders.


Boomers hond

Rond de tijd van de prehistorie, dat was drieduizend jaar voor Christus, zijn mensen erachter gekomen dat dieren nuttig kunnen zijn en dat ze gehouden kunnen worden als huisdier. In de dorpen leefden in die tijd voornamelijk boeren. Deze boeren verbouwden hun eten op hun eigen land. De wolven kwamen op het eten van de boeren af en kwamen uiteindelijk bij de bewoners terecht. De wolven, voorloper van de hond  aten de etensresten van de boeren op. De wolven pasten zich langzaam aan, aan het leven van de mens. Hierdoor zijn de dieren -onbewust- tam geworden. Wij begrepen dat een dier nuttig kan zijn: ze konden helpen bij de jacht, en waken over het voedsel en ze konden dienen als voedsel voor de mens. Mensen begonnen de dieren te beschermen en gaven ze eten en drinken. In de tijd van de Grieken en Romeinen, dit was 3000 jaar voor Chr. tot 500 jaar na Chr., werd de kat ook belangrijk. Katten jaagden op muizen en andere knaagdieren die aten van de graanvoorraden van de mens. Hierdoor werd de kat gehouden.

Boomer honden kopen