Boomer Hondje

Boomer honden

tri-color-Boomer-hondje
leuk boomer hondje kruising maltezer x shih tzu in fietsmand

Shih Tzu en Maltezer combinatie

Boomer hondjes behoren eveneens als de Lhasa Apso tot de groep van kleine en middelgrote gezelschapshonden. Deze hondjes komen van oorsprong uit het Oosten van Tibet en uit het centrale middellandse zeegebied.

 

De Maltezer vertoond daartegen heel andere uiterlijke kenmerken, welke een perfecte Boomer combinatie kan vormen met een mix tussen beide hondjes.

 

Er dient wel degelijk rekenschap gehouden te worden met karakter eigenschappen van de boomer kruising en gezondheid van beide boomer ouders om eventueel risico van erfelijke gebreken te beperken.

Shih tzu x Lhasa Apso Shih Apso

Shih Apso

Boomer Hond geschiedenis

Over de geschiedenis van het Boomer hondje is niet zo veel bekend.Hier vindt u informatie,het verhaal gaat rond dat een bekende tv serie in de jaren 80 het eerste Boomer hondje heeft geïntroduceerd.

 

De hoofdrol werd gespeeld door een Boomer hond, hij was altijd onderweg en hielp daarbij mensen. Zo hielp dit Boomer hondje ook een doof meisje. Later in de afleveringen kon deze Boomer hond praten tegen mensen, zo kon de kijker dus zien wat het hondje dacht en voelde.

 

Mede door een hitserie op tv was en is er nog steeds enorme vraag naar Boomer honden,er is niet echt een standaard voor dit soort hondjes buiten dat het gaat om twee kleine soorten langharige honden die bij elkaar gevoegd worden. Een boomer hondje behoort tot de categorie gezelschapshonden. Het hondje komt voort  uit een kruising van twee kleine honden van verschillende rassen zoals, shih tzu x maltezer of een kruising maltezer x lhasa apso.

zwart bruin boomer hondje
boomer hondje

De Shih Tzu en de Lhasa Apso vertonen best veel overeenkomsten met elkaar qua uiterlijke kenmerken.

 

Tot ongeveer de eerste helft van 1900 behoorden ze zelfs tot dezelfde groep gezelschapshonden.

 

Echter er zijn toch echt wel verschillen tussen beide rassen.

Zo heeft de Shih Tzu een aanzienlijk plattere neus en kortere maar bredere schedel dan de Lhasa Apso

die meer neus heeft en een kleinere ogen,ook is de Lhasa Apso vaak groter dan de Shih Tzu maar is hij fijner gebouwd.

Beide rassen hebben een lange vacht en komen in meerdere kleuren.


Shih tzu x Lhasa Apso Shih Apso

wit boomer hondje met knuffel in de woonkamer

Het karakter van de Shih Tzu is vaak wat vrijer, ze zijn minder wantrouwend naar vreemden en knuffelen eerder met onbekenden. Lhasa Apso´s zijn wat gereserveerd en hebben een arrogantie over zich heen, ze laten niet met zich sollen en zijn wat waakser.

Opmerkelijk is te noemen dat een Boomer pup van deze twee rassen zeker een erg leuke combinatie zal zijn. Het zal een Boomer pup worden die weinig verrassingen zal opleveren in het uiterlijk. Natuurlijk is het karakter van een Boomer mixje nooit volledig te voorspellen maar van een mengelmoes van intelligentie met statigheid en een hoog knuffelgehalte kun je op aan.

Er mag gesteld worden dat er voor beide rassen dus een keuze is voor de liefhebber,voor de Lhasa Apso zoals gesteld volgens de raskenmerken van deze trouwe Tibetaan.Als ook voor de Shih Tzu met ietwat ander karakter en uiterlijke kenmerken die passen bij het broertje die we hiervoor besproken hebben.De mooie combinatie van beide hondjes geven dus als eindresultaat een leuke pup met een weelderige haardos en een vrolijk karakter waar je veel plezier mee zult beleven.


boomer honden kruisingen

Wij hebben kruising boomer hondjes van maltezer x lhasa apso. Deze staan beide bekend om hun vriendelijkheid en hebben een goed karakter.Dit type dier is een ideale aanwinst voor het gezin,hij kan zowel met kinderen als ook met andere dieren overweg. De vacht vraagt wel om aandacht, vanwege de lange haren moeten deze wekelijks geborsteld en gekamd worden om vervilting en klitvorming te voorkomen.

karakter van de boomer hond

Verliefd worden is onoverkomelijk bij deze pluizige schatjes,zulke kleintjes trekken onmiddelijk positieve aandacht. Als je een reutje of teefje zoekt kun je wel beter eerst informeren welke types bij elkaar gezet zijn als ouders van de nakomeling, zo kun je karakter eigenschappen bepalen die wenselijk zijn voor jou. Immers een baby krijgt via zijn genen het karakter grotendeels mee van zijn vader en moeder.

boomer honden soorten

Ze komen in alle soorten en kleuren, de kleine Boomers variëren enorm in kleur opstelling waarvan eigenlijk alle kleuren geoorloofd, van wit tot bont gekleurd is toegestaan bij de honden. Het is eigenlijk meer een keuze van jezelf, welke kleur vind ik mooi bij boomers puppies. De kleine is als een toverbal qua kleuren, de  mogelijkheid bestaat dat hij donkerbruin is bij aanschaf, maar als ze de leeftijd van een jaar hebben bereikt is het niet ondenkbaar dat de donkere kleur is veranderd naar een geheel lichte kleur of anders.


Boomer honden