Vacht verzorgen van Boomer honden

Gebruik steeds de juiste artikelen om de vacht van uw Boomer hond te verzorgen, onzorgvuldig gebruik kan de vacht en haren van uw dier onherstelbaar beschadigen tot aan de wortel.

 

Haren die uw Boomer verliest groeien heel langzaam weer terug. Twentsche Weide adviseert u graag bij het samenstellen van de juiste producten voor een optimale vachtverzorging van uw huisdier.

 

Reguliere shampoo en crèmespoeling voor mensen zijn ongeschikt voor gebruik op of aan dieren.

 

U dient (bij zelfgebruik) dus enkel de producten te gebruiken die specifiek zijn ontwikkeld voor uw huisdier


Verzorg vacht van uw Boomer pups professioneel


Het is verstandig om de hond eerst goed door te borstelen en te kammen voordat u het huisdier een bad geeft, en met het verzorgen van de vacht van uw Boomer gaat beginnen.

 

U kunt de Boomer vacht bijknippen met goede schaar

Verzorg de vacht van uw Boomer steeds optimaal.

Zoals elk langharige (ras) hond kan ook de Shih-Lhasa Boomer wel eens een goede trim of knipbeurt gebruiken.

Eventueel losse haren en klitten kunt u eenvoudig verwijderen als de haren een voorbehandeling hebben gehad met de hiervoor bestemde producten.

dit werkt bevorderlijk voor een knipbeurt behandeling.

 

Gebruik altijd de juiste artikelen om de vacht van uw hond te behandelen, bij twijfel raadpleeg een deskundige voor goed advies.


Bezoek met uw Boomer de trimsalon voor juiste vacht behandeling van uw hondje


De mogelijkheid om de Boomer kort te knippen is een optie, vooral als u niet iedere dag de tijd heeft om de vacht te kammen en te borstelen.

De vacht van een Boomer verdiend aandacht en juiste verzorging, om vervilting en klitten te voorkomen dient de vacht van de hond wekelijks goed geborsteld te worden.

 

Met een grove en fijne kam, kunnen eventuele klitten opgespoord en verwijderd worden.vaak zien we een kortgeknipte Boomer hond.

 

Wel merken we hierbij aan dat de gewenste manier en model van kort knippen van uw Boomer hondje een individuele keuze zal zijn die u maakt voor uzelf en uw trouwe viervoeter.


De Boomer heeft net als iedere hond verzorging van de vacht nodig