lhasa Apso karakter

lhasa-apso-karakter

speels levendig en gehoorzaam

Het karakter van de lhasa apso laat zich kenmerken door zijn speelse gedrag, daar staat tegenover dat de hond gehoorzaam is. Als je een spel speelt met het hondje en het is tijd om te stoppen dan komt tijdens de levendige houding de gehoorzaamheid om de hoek en de lhasa apso weet dan snel waar hij aan toe is, hij zal luisteren naar de opdracht die hij krijgt van zijn eigenaar.

energiek vriendelijk en stabiel

Bij het kleine Tibetaanse gezelschapshondje de lhasa apso staat vriendelijkheid, stabiliteit en energie bij het karakter in het zonlicht.Hij zal u altijd warm en energiek verwelkomen als u even weg bent geweest, zijn stabiele houding draagt er aan bij dat deze leuke hond goed even alleen kan zijn zodat u rustig uw boodschappen kunt doen zonder dat u zich direct zorgen hoeft te maken over het vriendelijke hondje.

onbevreesd intelligent en allert

De lhasa apso is in het bijzonder Allert en onbevreesd van karakter, hij zal door het vuur gaan voor zijn eigenaar. Als het er op aankomt zal hij plaatst op de pas maken door zijn hoge mate van intelligentie, hij leert snel want de hond is vlug van begrip.


lhasa Apso assertief en toegewijd

Assertiviteit staat bovenaan de lijst van karakter eigenschappen van de lhasa apso, hij neemt als het even kan de touwtjes graag in handen, let wel op dat dit kleine gezelschapshondje hierbij niet de overhand krijgt consequent zijn in de sturing en opvoeding is van groot belang. De lhasa apso is bijzonder toegewijd in de dingen die hij doet, u zult merken dat alle eigenschappen tezamen in het karakter van de lhasa apso, het Tibetaanse gezelschapshondje hem tot een gewaardeerde huisgenoot maken. 

lhasa apso