De boomer pup

Boomer-pup

Over de boomer pup

 

De boomer pup zelf is geen rashond maar een kruising tussen twee verschillende rashonden. Dit kan bijvoorbeeld een Malthezer x Shih-Tzu of Lhasa Apso x Malthezer zijn. Alle varianten van kruisingen tussen witte (Malthezer, Bolognezer, Bichon Frise) en gekleurde (Shi-Tzu, Lhasa Apso, leeuw-) hondjes worden Boomer-hondjes genoemd. De gemiddelde boomer is tussen de 25 en 35 cm hoog.

In Duitsland wordt de Boomer een Bolonka Zwetna genoemd.

Karakter

 

De boomer pup is een typische gezelschapshond. Vaak wordt dan ook de term "schoothondje" of "speelhondje"gebruikt. De boomer is een aanhankelijke en levendige hond die niet angstig aangelegd is. Rennen, stoeien, spelen en wandelen doet hij erg graag, maar zo nu en dan vindt hij het ook fijn om lekker even uit te rusten. De boomer is geschikt voor ouderen en erg vriendelijk en vrolijk tegenover kinderen. Kortom een hele fijne gezinshond.

borstelen van Boomer en kammen van het hondje om vervilting te voorkomen

Vachtverzorging

 

Een boomer pup is een langharige hond en heeft dus regelmatig vachtverzorging nodig. Om klitten te voorkomen is het belangrijk om regelmatig  te kammen. Naast klitten worden ook stof en vuil uit de vacht verwijderd, hierdoor zal de vacht minder ruiken.

Door het borstelen versterkt u de band tussen u en uw hond. Meestal vinden honden het wel prettig om geborsteld te worden, zeker als er geen klitten zijn.

 

Kortom, een goede vachtverzorging komt u en uw hond ten goede!

 

Een voordeel van de boomer pup is dat hij weinig haren verliest, en niet ruit. Dat maakt de boomer pup een hond die geschikt is voor mensen en kinderen met een allergie.