Boomer

Boomer kruising shih tzu x lhasa apso

De Boomer is een echte gezelschapshond en vindt het heerlijk om bij de baas en gezin te vertoeven.

De Boomer is vrolijk,leergierig en gaat goed met kinderen.

 

Gerichte aandacht aan Boomer zoals knuffelen en spelen vindt het hondje prachtig. Overige dieren in huis vormen geen probleem voor Boomer. Dit hondje toont zich vaak sociaal naar andere honden, katten en kleinere huisdieren.

 

 

Samen rennen en stoeien vindt de Boomer vaak ontzettend leuk om te doen.

 

Dit type hond is doorgaans niet angstig aangelegd, dus rent eerder mee dan weg. Pas hierdoor altijd op met kinderen, een klein boomer hondje wordt met wild spelen snel onder de voet gelopen.

Boomer is een sterke kruising gezelschapshondjes

Boomer pups

Doorgaans verharen deze hondjes maar weinig, dat ze makkelijk in onderhoud maakt. Om deze reden zijn sommige kruisingen ook geschikt voor mensen met een allergie.

De oren en ogen dienen geregeld met afgekoeld lauw water schoongemaakt te worden, om irritatie en infecties buiten de deur te houden. Ook het gebit dient regelmatig gecontroleerd te worden op tandsteen en ontstoken tandvlees.

Omdat kruisingen vaak sterker zijn dan rashonden, heeft de Boomer gemiddeld minder kans op gezondheidsproblemen. Echter, welke problemen eventueel op de loer liggen hangt sterk af van de gecombineerde rassen.

Hierdoor is het belangrijk zoveel mogelijk informatie van de ouderdieren op te doen, zodat men kan waken voor eventuele aanleg en belangrijke signalen.

Omdat deze kruisingen niet als ras beschermd worden, komen ondanks de robuustheid veel ongezonde hondjes in omloop. Waak bij de oriëntatie rond aanschaf dus altijd voor broodfokkers of plezier fokkers met onvoldoende kennis en ervaring.Door de bouw zijn de kleinere kruisingen vaak niet geschikt voor urenlange wandelingen. Wel vinden ze het heerlijk om op pad te gaan en bezig te zijn met het baasje. Grotere combinaties kunnen meer fysieke beweging aan, mits voldoende opgebouwd.Deze pientere bastaardjes doen het doorgaans prima met gehoorzaamheidstraining en sporten zoals behendigheid. Apporteer Spellen zijn doorgaans favoriet, maar sommige Boomers vinden het ook heerlijk om te speuren.

Boomer hondje van geringe afmeting

Een Boomer heeft door kleine bouw en geringe afmeting geen urenlange wandelingen nodig,ze kunnen wel lange wandelingen maken. 

Ook vinden ze het heerlijk om op pad te gaan en bezig te zijn met het gezin. 

De Boomer uit grotere combinaties gefokt kunnen meer fysieke beweging aan,mits dit voldoende wordt opgebouwd.

 

Deze pientere mengelmoesjes doen het doorgaans prima met een gedegen gehoorzaamheidstraining.

Apporteer Spellen zijn doorgaans een echte favoriet van het hondje,bepaalde Boomer type's vinden het ook heerlijk om te speuren.

Kortom Boomer heeft vele facetten en kenmerken die hem tot een ware must have binnen een huishouden maakt.

Voorwaarde is wel dat de hond vanuit zijn nest een goede portie socialisatie mee heeft gekregen van zowel vader en moeder alsook van de Fokker.

Boomer is het perfecte kruising hondje

boomer-hond

De boomer kan uit verschillende beperkte combinaties bestaan waaronder:

Shih Tzu en LhasaApso combinatie (Shih-Apso)

 

Maltezer kruising Boomers puppies X Lhasa-Apso mix

Boomer Shih Tzu met Lhasa Apso

 

Lieve vrolijke boomers in geringe mate gefokt met een schitterend karakter kunnen verkregen worden, uit een mengelmoes van Shih-Tzu X Lhasa-Apso.

 

Kortom de boomer hond combinatie kan uit vele mogelijkheden verkregen worden.

 

Boomer is eigenlijk het perfecte hondje vor elk type huishouden of gezin!

boomer een klein blijvende hond

'Boomer hondje van geringe afmeting'

De ShihTzu en de Lhasa vertonen best veel overeenkomsten met elkaar qua uiterlijke kenmerken,die in kruising type's te herleiden zullen zijn.Deze boomer hondjes zijn beslist niet ondermaats te noemen alhoewel ze kleinblijvend zijn.Tot ongeveer de eerste helft van 19e eeuw behoorden ze zelfs tot een soortgelijke groep gezelschapshonden.

 

Echter er zijn toch echt wel verschillen tussen beide rassen. Zo heeft de Shih Tzu een aanzienlijk plattere neus en kortere maar bredere schedel dan de Lhasa Apso die meer neus heeft en een kleinere ogen,ook is de Lhasa vaak groter dan de Shih-tzu maar is hij fijner gebouwd.

 

 

Opmerkelijk is te noemen dat Boomers afkomstig van deze twee rassen zeker een erg leuke combinatie zullen zijn. Het zal een Boomer pup worden die weinig verrassingen zal opleveren in het uiterlijk. Het karakter van een Boomer is eigenlijk alleen te voorspellen als beide ouders goed opgevoed en gesocialiseerd zijn,we weten dan ook welke karaktereigenschappen van beide ouders aanwezig en doorgegeven kunnen worden aan de nakomelingen.Je kunt er van op aan dat een belangrijk kenmerk altijd vol aanwezig zal zijn bij een mengelmoes, intelligentie met statigheid en een hoog knuffelgehalte!.

Boomer het geschiedenis hondje

blond Boomer hondje v.d. Twentsche Weide kruising Shih Tzu X Lhasa Apso leeftijd acht weken

Over de geschiedenis van het Boomer hondje is niet zo veel bekend.Hier vindt u informatie,het verhaal gaat rond dat een bekende tv serie in de jaren 80 het eerste Boomer hondje heeft geïntroduceerd.

 

De hoofdrol werd gespeeld door een Boomer hond, hij was altijd onderweg en hielp daarbij mensen. Zo hielp dit Boomer hondje ook een doof meisje. Later in de afleveringen kon deze Boomer hond praten tegen mensen, zo kon de kijker dus zien wat het hondje dacht en voelde.

 

 Mede door de televisieserie was en is er nog steeds enorme vraag naar Boomer honden,er is niet echt een standaard voor dit soort hondjes buiten dat het gaat om twee kleine soorten langharige honden die bij elkaar gevoegd worden. Een boomer hondje behoort tot de categorie gezelschapshonden.