Boomer

boomer-hond

De boomer kan uit verschillende beperkte combinaties bestaan waaronder:

Shih Tzu en LhasaApso combinatie (Shih-Apso)

 

Maltezer kruising Boomers puppies X Lhasa-Apso mix

Boomer Shih Tzu met Lhasa Apso

 

 

Lieve vrolijke boomers in geringe mate gefokt met een schitterend karakter kunnen verkregen worden, uit een mengelmoes van Shih-Tzu X Lhasa-Apso.

 

Kortom de boomer hond combinatie kan uit vele mogelijkheden verkregen worden.

klein blijvende Boomer hond

'Boomer hondje van geringe afmeting'

De ShihTzu en de Lhasa vertonen best veel overeenkomsten met elkaar qua uiterlijke kenmerken,die in kruising type's te herleiden zullen zijn.Deze boomer hondjes zijn beslist niet ondermaats te noemen,tot ongeveer de eerste helft van 19e eeuw behoorden ze zelfs tot een soortgelijke groep gezelschapshonden.

 

Echter er zijn toch echt wel verschillen tussen beide rassen. Zo heeft de Shih Tzu een aanzienlijk plattere neus en kortere maar bredere schedel dan de LhasaApso die meer neus heeft en een kleinere ogen,ook is de Lhasa vaak groter dan de Shihtzu maar is hij fijner gebouwd.

 

 

Opmerkelijk is te noemen dat Boomers afkomstig van deze twee rassen zeker een erg leuke combinatie zullen zijn. Het zal een Boomerpup worden die weinig verrassingen zal opleveren in het uiterlijk. Het karakter van een Boomer is eigenlijk alleen te voorspellen als beide ouders goed opgevoed en gesocialiseerd zijn,we weten dan ook welke karaktereigenschappen van beide ouders aanwezig en doorgegeven kunnen worden aan de nakomelingen.Je kunt er van op aan dat een belangrijk kenmerk altijd vol aanwezig zal zijn bij een mengelmoes, intelligentie met statigheid en een hoog knuffelgehalte!.

Boomer hond geschiedenis

blond Boomer hondje v.d. Twentsche Weide kruising Shih Tzu X Lhasa Apso leeftijd acht weken

Over de geschiedenis van het Boomer hondje is niet zo veel bekend.Hier vindt u informatie,het verhaal gaat rond dat een bekende tv serie in de jaren 80 het eerste Boomer hondje heeft geïntroduceerd.

 

De hoofdrol werd gespeeld door een Boomer hond, hij was altijd onderweg en hielp daarbij mensen. Zo hielp dit Boomer hondje ook een doof meisje. Later in de afleveringen kon deze Boomer hond praten tegen mensen, zo kon de kijker dus zien wat het hondje dacht en voelde.

 

 Mede door de televisieserie was en is er nog steeds enorme vraag naar Boomer honden,er is niet echt een standaard voor dit soort hondjes buiten dat het gaat om twee kleine soorten langharige honden die bij elkaar gevoegd worden. Een boomer hondje behoort tot de categorie gezelschapshonden.

Boomer van geringe afmeting