Boomer helemaal hip

Boomer kruising shih tzu x lhasa apso

De Boomer is een echte gezelschapshond en vindt het heerlijk om bij de baas en gezin te vertoeven.

De Boomer is vrolijk,leergierig en gaat goed met kinderen.

 

Gerichte aandacht aan de huisvriend zoals knuffelen en spelen vindt het hondje prachtig. Overige kruising dieren in huis vormen geen probleem voor hem.

Dit hondje toont zich vaak sociaal naar andere honden, katten en kleinere huisdieren.

Samen rennen en stoeien vindt de Boomer vaak ontzettend leuk om te doen.

Dit type hond is doorgaans niet angstig aangelegd, dus rent eerder mee dan weg. Pas hierdoor altijd op met kinderen, een klein boomer hondje wordt met wild spelen snel onder de voet gelopen.

De meest vriendelijke gezelschapshondjes dat is voor deze nieuwkomer een aangeboren kwaliteit

Boomer pups

Doorgaans verharen deze hondjes maar weinig, dat ze makkelijk in onderhoud maakt. Om deze reden zijn sommige kruisingen ook geschikt voor mensen met een allergie.

De oren en ogen van dit hondje dienen geregeld met afgekoeld lauw water schoongemaakt te worden, om irritatie en infecties buiten de deur te houden. Ook het gebit dient regelmatig gecontroleerd te worden op tandsteen en ontstoken tandvlees.

Omdat kruisingen vaak sterker zijn dan rashonden, heeft dit kameraadje gemiddeld minder kans op gezondheidsproblemen. Echter, welke problemen eventueel op de loer liggen hangt sterk af van welk kruising hondje tevens de gecombineerde rassen.

Hierdoor is het belangrijk zoveel mogelijk informatie van de ouderdieren op te doen, zodat men kan waken voor eventueel aanleg en mogelijke signalen.

Omdat deze kruisingen niet als ras beschermd worden, komen ondanks de robuustheid veel ongezonde hondjes in omloop. Waak bij de oriëntatie rond aanschaf dus altijd voor broodfokkers of plezier fokkers met onvoldoende kennis en ervaring. Door de bouw zijn de kleinere kruisingen vaak niet geschikt voor urenlange wandelingen. Wel vinden ze het heerlijk om op pad te gaan en bezig te zijn met het baasje. Grotere combinaties kunnen meer fysieke beweging aan, mits voldoende opgebouwd. Deze pientere bastaardjes doen het doorgaans prima met gehoorzaamheidstraining en sporten zoals behendigheid. Apporteer Spellen zijn doorgaans favoriet, maar sommige Boomers vinden het ook heerlijk om te speuren.

Waar vind ik tussen alle aanbiedingen een gezond vriendje van geringe afmeting

Deze metgezel heeft door kleine bouw en geringe afmeting geen urenlange wandelingen nodig, ze kunnen wel lange wandelingen maken. 

Ook vinden ze het heerlijk om op pad te gaan en bezig te zijn met het gezin. 

Ze worden uit grotere combinaties gefokt kunnen meer fysieke beweging aan, mits dit voldoende wordt opgebouwd.

 

Deze pientere mengelmoesjes doen het doorgaans prima met een gedegen gehoorzaamheidstraining.

Apporteer Spellen zijn doorgaans een echte favoriet van het hondje, bepaalde Boomer type' s vinden het ook heerlijk om te speuren.

Kortom hij heeft vele facetten en kenmerken die hem tot een ware must have binnen een huishouden maakt.

Voorwaarde is wel dat de hond vanuit zijn nest een goede portie socialisatie mee heeft gekregen van zowel vader en moeder alsook van de Fokker.

Jij zoekt intensief naar jouw perfecte speel makker om een goede match te vormen in het dagelijks leven

boomer-hond

Deze viervoeter kan uit verschillende beperkte combinaties bestaan waaronder:

Shih Tzu en LhasaApso combinatie (Shih-Apso)

 

Maltezer kruising Boomers puppies X Lhasa-Apso mix

gemengd Shih Tzu met Lhasa Apso

 

Lieve vrolijke boomers in geringe mate gefokt met een schitterend karakter kunnen verkregen worden, een hondje uit een mengelmoes van Shih-Tzu X Lhasa-Apso.

 

Kortom deze olijke hond combinatie kan uit vele mogelijkheden verkregen worden.

 

Dit is eigenlijk het perfecte hondje voor elk type huishouden of gezin!

Gezellige en vrolijk een klein blijvende schitterende hond waar je altijd veel plezier mee zult beleven

'Boomer hondje van geringe afmeting'

De ShihTzu en de Lhasa vertonen best veel overeenkomsten met elkaar qua uiterlijke kenmerken,die in kruising type's te herleiden zullen zijn.Deze guitige hondjes zijn beslist niet ondermaats te noemen alhoewel ze kleinblijvend zijn.Tot ongeveer de eerste helft van 19e eeuw behoorden ze zelfs tot een soortgelijke groep gezelschapshonden.

 

Echter er zijn toch echt wel verschillen tussen beide rassen. Zo heeft de Shih Tzu een aanzienlijk plattere neus en kortere maar bredere schedel dan de Lhasa Apso die meer neus heeft en een kleinere ogen,ook is de Lhasa vaak groter dan de Shih-tzu maar is hij fijner gebouwd.

 

 

Opmerkelijk is te noemen dat Boomers afkomstig van deze twee rassen zeker een erg leuke combinatie zullen zijn. Het zal een Boomer pup worden die weinig verrassingen zal opleveren in het uiterlijk. Het karakter van een Boomer is eigenlijk alleen te voorspellen als beide ouders goed opgevoed en gesocialiseerd zijn,we weten dan ook welke karaktereigenschappen voor deze hond van beide ouders aanwezig en doorgegeven kunnen worden aan de nakomelingen. Je kunt er van op aan dat een belangrijk kenmerk altijd vol aanwezig zal zijn bij een mengelmoes, intelligentie met statigheid en een hoog knuffelgehalte!.

Jouw enorm liefhebbende huisgenootje uit de jaren tachtig alom bekend

blond Boomer hondje v.d. Twentsche Weide kruising Shih Tzu X Lhasa Apso leeftijd acht weken

Over de geschiedenis van het betreffende hondje is niet zo veel bekend. Hier vindt u informatie, het verhaal gaat rond dat een bekende tv serie in de jaren 80 het eerste harige hondje heeft geïntroduceerd.

 

De hoofdrol werd gespeeld door een prachtige hond, hij was altijd onderweg en hielp daarbij mensen. Zo hielp dit nette hondje ook een doof meisje. Later in de afleveringen kon deze vlotte hond praten tegen mensen, zo kon de kijker dus zien wat het hondje dacht en voelde.

 

Mede door de televisieserie was en is er nog steeds enorme vraag naar lieve honden, er is niet echt een standaard voor dit soort hondjes buiten dat het gaat om twee kleine soorten langharige honden die bij elkaar gevoegd worden. Een leuk hondje behoort tot de categorie gezelschapshonden.

we kunnen bij Boemer spreken van diverse kleuren en bijzonder mooie karakter kenmerken