ShihTzu

choco-Shih-Tzu-pup

ShihTzu

 

De herkomst van het Shih tzu ras is mysterieus,het is bekend dat deze kleine honden voor het plezier van de adel in paleizen werden grootgebracht door eunuchs.Hedendaags worden er Shih Tzu kruising Boomers gefokt om het hondje te combineren qua karaktereigenschappen,en er naar toe te werken dat het huisdier nog toepasbaarder zal zijn binnen een gezin.

 

Ze zaten er op satijnen kussens en konden rondrennen in prachtige marmeren binnenplaatsen. Verre familie van de Shih Tzu is de Pekinees en ook Tibetaanse honden waaronder de Lhasa Apso.

 

De Shih Tzu en de soorten Shih Tzu Boomers vallen onder de categorie

Gezelschapshonden.
Dat betekend dat hij dus is gefokt op gezelschap van een mens,Shih Tzu is een erg aanhankelijke hond.

Shih Tzu's

Overzicht

 

Gemiddelde leeftijd

 

Shih Tzu's worden 12 tot 16 jaar oud.

 

Gemiddelde grootte en gewicht

 

27,7 cm & 4,5 – 8,1 kg

 

Verzorging van de Shih Tzu's

 

Karakter, eigenschappen en temperament

 

Iedere hond heeft een bedoeling: van de Shih Tzu's is liefde geven de enige bedoeling. Ze jagen niet, trekken, zoeken geen sporen, vallen niet aan – ze vinden het alleen maar fijn om bij jou te zijn. Ze kunnen wel blaffen om je te laten weten dat er iemand aan de deur staat,en ze bekomen ook heel snel maatjes met bezoekers als ze eenmaal doorhebben dat het goed volk is.

 

Overweg kunnen met andere huisdieren

 

Uitstekend.

 

Verzorging

 

Shih Tzu's zijn huishonden en wippen graag even de tuin in, die dan wel goed omheind hoort. Maar als je in een appartement of flat woont, vinden ze het ook prima om dagelijks aan de lijn uitgelaten te worden. Deze honden geven je veel liefde, die natuurlijk teruggegeven moet worden. Een wekelijks bad om vacht en huid van je hond schoon te houden wordt altijd gevolgd door goed drogen met een haardroger om te voorkomen dat hij kou vat.

 

Het ShihTzu soort houden wel van kinderen, maar zoals bij vele soorten moet er wel altijd een volwassene bij zijn.

 

Voor wie een Tibetaans rashondje

 

De ideale eigenaar

 

Bijna iedereen.

Shih Tzu hond

U zult merken dat als u eenmaal voor het ShihTzu ras of een shih tzu kruising boomer gekozen heeft, u ontelbare bakken liefde, troost, plezier, trots en ga zo maar door, van uw Shih Tzu zal krijgen. Zolang je maar niet vergeet dat deze hondjes behoorlijk arrogant, zelfbewust en onafhankelijk kunnen zijn. Het hoeft natuurlijk niet.

Maar dit is de aard van de Shih Tzu, en zo zal hij vaak zijn. Hij zal ook trouw, en liefdevol zijn naar uw gezin, ondanks dat hij alles beschouwd als het zijne.

Als uw Shih Tzu u in het hart heeft gesloten, en andersom, mag u er trots op zijn om zo`n goede “vriend” in huis te hebben.

En vergeet nooit de volgende regel bij het opvoeden van uw hond.

“Een Shih Tzu heeft geen karakter, een Shih Tzu is een karakter.

shih tzu

shih tzu kruising boomer